Mediatraining voor lokale politici


Media Affairs geeft speciale trainingen voor (nieuwe) gemeenteraadsleden en wethouders. Met als doel hen zo goed mogelijk voor te breiden op hun rol in de media. Bent u actief in de lokale politiek, dan is deze training wat u nodig hebt om effectief het woord te kunnen voeren in de media.

 

De trainingen zijn zowel geschikt voor mensen die al enige media ervaring hebben, als voor mensen die weinig of geen ervaring hebben. Na de training heeft u de vaardigheden om journalisten van verschillende media te woord te staan, zowel voor de schrijvende pers als voor radio en tv. 

 

De training biedt inzicht in de wijze waarop media werken. U leert tijdens de oefeningen hoe u journalisten te woord kunt staan. U gaat aan de slag met realistische casussen uit uw gemeente en ontwikkelt de vaardigheden die nodig zijn om de boodschap over te brengen. We leren u geen trucs. Authenticiteit is de sleutel voor sterke en zekere woordvoering. Zodat uw betrokkenheid en passie de boodschap versterken en u de regie in eigen hand houdt. Wij zorgen voor een veilige leeromgeving met veel persoonlijke aandacht.

 

Extra's

Na afloop ontvangt u een persoonlijke, professioneel gemonteerde video die u kunt publiceren op uw website of via uw social media kanalen. Ook krijgt u de handleiding 'Omgaan met de media' mee als naslagwerk. 

 

Inhoud van de training


Dagtraining, van 10.00 uur tot 17.00 uur:

  • Drie interviewtrainingen (met camera) en individuele evaluatie
  • Theorie: Basisprincipes voor solide woordvoering op elk moment, omgaan met de media, strategie bepalen
  • Het inspreken van een persoonlijke introductie die de deelnemer na de training als compleet gemonteerde video meeneemt om op de eigen website en sociale media te kunnen inzetten
  • Lunch, koffie / thee en afsluitend drankje zijn inbegrepen

 Avondtraining - van 18.00 uur tot 22.00 uur:

  • Diner met de trainers ter introductie
  • Drie interviewtrainingen (met camera) en individuele evaluatie
  • Het inspreken van een persoonlijke introductie die de deelnemer na de training als compleet gemonteerde video meeneemt om op de eigen website en sociale media te kunnen inzetten
  • Theorie: Strategie bepalen 

DATA, tijden en locaties


De eerste serie mediatrainingen is afgesloten.

U kunt contact met ons opnemen voor het volgen van een mediatraining op maat.

 

Deelnemers


Aan een training nemen maximaal 8 personen deel, zodat elke deelnemer individuele aandacht en begeleiding kan krijgen van de drie trainers. De trainingen zijn geschikt voor mensen die al enige media ervaring hebben en voor mensen die weinig of geen ervaring hebben. De training is bedoeld voor raadsleden, de leden van het college en leden van rekenkamercommissies. U kunt de training individueel of samen met collega's volgen.