De trainers


Media Affairs is een initiatief van Tetteroo Media (Peter Tetteroo), in samenwerking met Bureau Drijf (Mascha Gelauf en Barbara Bosma). Peter Tetteroo is televisiejournalist en filmmaker en traint de deelnemers door interviews voor de camera. Hij evalueert de opnamen individueel, zodat elk trainingsmoment een betekenisvolle les oplevert. Barbara Bosma en Mascha Blokker vullen de interviewtraining aan met instructie vanuit hun expertise als woordvoerder en communicatieadviseur en zij verzorgen praktische oefeningen om tot een krachtige boodschap te komen.

Peter Tetteroo

Peter Tetteroo is een Nederlands televisiejournalist en filmmaker. Hij werkte onder meer bij Brandpunt, Netwerk, Profiel en EénVandaag. Als filmmaker kreeg hij een Emmy Award voor de documentaire Welcome to North Korea. Hij regisseert televisiereportages en documentaires, evenals presentaties voor commerciële ondernemingen. Peter geeft al twintig jaar mediatrainingen aan bekende sprekers, politici en beleidsmakers en treedt op als dagvoorzitter. Peter Tetteroo verzorgt audiovisuele producties en mediaconsulting. Peter streeft ernaar elke productie tot een meesterwerk te maken.


mascha gelauf

Mascha Gelauf heeft jarenlange ervaring als woordvoerder voor de Koninklijke Marechaussee en het Ministerie van Defensie. Bij grote calamiteiten, zoals de Schipholbrand,  voerde zij het woord. Ook was ze betrokken bij de organisatie van EU en NAVO conferenties in Nederland. Zowel bij Defensie als in haar functies als strategisch adviseur in de zorgsector bepaalde zij het mediabeleid en verzorgde zij mediatrainingen voor management en uitvoerende medewerkers. 

Mascha werkt al enkele jaren freelance basis bij verschillende organisaties als woordvoerder, communicatieadviseur, vormgever en campagneleider. Ook traint zij directies van internationale organisaties in crisiscommunicatie.


Barbara Bosma

Barbara Bosma was journalist voor Nederlandse en Vlaamse media, onder andere vanuit Afrika. Ze produceerde documentaires en werkte voor RTL Nieuws. Ze was persvoorlichter voor ontwikkelingsorganisaties en begeleidde mediaoptredens van bekende kopstukken bij landelijke nieuwsitems. 

Als specialist op het gebied van crisiscommunicatie geeft ze trainingen aan medewerkers en directies van internationale organisaties en ontwikkelingswerkers. Barbara is voortdurend standby als persvoorlichter voor verschillende organisaties. Ook werkt zij als communicatieadviseur en campagneleider.